2011-06-21

Algeriska skorpor

3 ägg
2 dl socker
2 dl rapsolja
Rivet skal från en halv citron
1½ dl hackad mandel
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker

För pensling:
1 äggula
1 msk mjölk


Vispa ägg och socker vitt och pösig.
Häll i olja och rör om. Blanda ihop de torra ingredienserna för sig och häll i smeten. Blanda tills det blir en mjuk deg som inte kladdar på fingrarna.
Dela degen i ca 25cm långa och 4cm breda och 1cm höga längder.

Blanda ihop äggulan och mjölken och pensla längderna.
Gör ett rutmönster genom att dra en gaffel snett över längderna först åt ena hållet och sen åt andra.

Låt stå i ugnen 200° i ca 20min eller när dem är gyllenbruna.
Ta ut dem och skär längderna diagonalt i 2cm breda skivor.
Lägg skorporna på sidan och sätt in dem i ugnen i 5min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar